måndag 6 december 2010

Den vackraste stunden på jorden var den när du kom


Söndagen den 28 oktober föddes vårt lilla underverk Engla. På fredagen satte Lenas värkar igång och på söndag morgon klockan halv nio var vi på sjukhuset. Det upptäcktes då att bebisen låg med stjärten nedåt. Vi fick då ta ställning till om vi ville försöka föda henne vaginalt eller om vi hellre ville göra kejsarsnitt. Efter en stunds funderan bestämde vi oss för att göra kejsarsnitt. Klockan 10.45 föddes hon, vår allra finaste lilla tjej. Jag fick följa med barnmorskan som tog hand om barnet och titta på när hon gjordes ren. Sedan lindades hon snabbt in i en handduk och jag fick henne i min famn: ren lycka.
När mamma Lena hade fått titta på bebisen så fick jag följa med ned till förlossningen igen för att ta på den lilla lite kläder så att hon inte skulle frysa och så fick hon lite modersmjölksersättning eftersom hon var lite stor för att vara född i vecka 38.
På onsdagen bar det av hem från sjukhuset, vilket var otroligt roligt och skrämmande på en och samma gång:)
Sedan hemkomsten så har vi haft fullt upp med att mysa med bebis och att bara hinna med att äta. Helt otroligt att en sådan liten person kan ta så mycket tid.
Vi sover väl lite så där på nätterna, Engla brukar oftast vara pigg när vi är trötta och ska gå och lägga oss. Då brukar vi försöka vara vakna i pass, så att vi får sova i alla fall minst tre timmar per natt haha. Sanslöst att man klarar sig på så lite sömn, men vi är väl fortfarande inne i ett lyckorus så det kan ju ha med det att göra att det än så länge känns hyffsat enkelt.
I torsdag fick vi besök för första gången. Moster Maria och kusin Edvin var här och fikade och sedan kom morbror Fredrik. Vi tror att de blev helt bedårade av vår lilla skönhet:)
I fredags var vi på efterkontroll på Mama Mia på Klarabergsvägen, så då var det premiär för tunnelbanan. Nervöst och läskigt tyckte båda Englas mammor. Engla hade dock skött sig exemplariskt och gått upp lite i vikt och amningen verkar funka fint!
Idag har vi varit på BVC för första gången och Engla vägde idag 4035 g och var 53 cm lång:)

Inga kommentarer: