fredag 10 juli 2009

Vatten, vatten, vatten

Vi har varit på landet den här veckan. Sammanfattningsvis så kan man säga att veckan har kantats av problem med vattnet, brunnen och pumpen. I söndags när vi kom till huset så hade pumpen stängt av sig själv och vattnet var brunt och det fastande sand i silen. Jag rensade silen och sedan fungerade det fram till igår när jag skulle hälla upp skölj vatten till disken igår. Helt plötsligt var vattnet jättebrunt och det var en massa luft i rören vilket resulterade i att vattnet skvätte ut ur kranen stötvis och sedan slutade det komma något vatten alls... Vi ringde en bekant som är i vvs branchen och han kom med lite förslag på vad vi kunde testa, tyvärr så hade han inte tid att komma ut och hjälpa oss. Vi fick dock tag i en annan kille som kommer nästa lördag, eftersom vi var tvungna att åka hem idag. Gårdagen slutade inget vidare och ångest och tankar på sinande brunnar och massa andra dyra problem har följt oss i natt och vi var båda ganska trötta i morse. Vi bestämde oss för att snabbt städa upp och klippa gräs och jaga katt och åka hem för att få annat att tänka på. Nu är vi hemma i Stockholm och vattenläckan i taket, som inte har blivit mindre av regnet som har kommit ner de senaste dagarna...ska ringa och på lite på måndag. Vad är det med detta vatten????
Jag tog ett bad tidigare, samtidigt som Lena ringde våra husvagnssemestrande grannar. Hon berättade om vattenproblemen och då trodde vår underbara granne att han visste vad det var. Förra ägaren hade varit tvungen att tömma hydropressen på sand ibland och göra rent den! Skönt att veta vad det troligtvis är för problem...! Känns som en enorm sten har släppt från hjärtat! Folk som har bott på landet hela sitt liv kan man lita på, de kan sina grejer:)
Annars har vi haft en lugn och skön vecka i huset. Lena har städat och röjt undan allt som vi har haft framme och gjort färdigt i sovrummet. Hon har gjort jättefint! Bilder finns nedan.
Sedan passade vi på att besöka evenemanget Möklintaveckan i onsdags, vi var på lite loppis och besökte Gammelgården.
Harry fick rycka ut när vi hade varit och handlat och helt plötsligt inte kunde låsa upp dörren. Som tur var så var han hemma när jag ringde. Han fick plocka bort dörrfodret och lätta lite på trycket så fungerade det att öppna dörren som vanligt med nyckeln. Han mecklade lite med låset och sedan dess så har det fungerat igen. Tur att det här hände innan vattenproblemen dök upp annars så hade vi nog brutit ihop! Lite mycket otur den här veckan kan tyckas, med det som inte dödar härdar och varje dag lär vi oss något nytt!
Tillbaka i Stockholm så skiner solen, så vi kanske kan få en fin helg:)
Imorgon ska jag träffa min lillebror!






Inga kommentarer: