tisdag 3 augusti 2010

Historien om katten som inte ville gå in...och vardagen rullar på



Det var en gång en mycket bestämd kattherre vid namn Brasse. En morgon skulle hans ena matte gå ut och hämta in honom efter nattens äventyr för en skön sovstund inne, medan de båda mattarna gick till sina arbeten. Som vanligt så ropade matte på Brasse, men ingen Brasse kom. "Han kanske har gått till det hus vi bodde i förut för att träffa sina kattkompisar tänkte matte" och stegade iväg. Ingen Brasse kom fram. Matte tog en annan väg tillbaka för att leta efter sin fina kisse, bara för att han ligger och gömmer sig i en buske precis utanför hemmet! Matte ropar och pratar med Brasse, som bara ser sur ut och ligger kvar under busket och tänker INTE komma fram! Tillslut får matte ge upp och gå in igen och göra sig färdig att gå till jobbet. När hon väl kom ned för trappen och öppnar dörren så kommer Brasse travande och då dög det att komma in. Det var bara för matte att ta trappan upp igen och släppa in sur-fisen. Inte lätt när man inte kan bestämma sig för vad man vill...:)

Förra helgen var vi i huset och hade mys i höstrusket. Vi åkte tidigare på fredagen så vi hann göra en hel del med köket redan då. Vi målade golvet sista gångerna och strök köksluckorna. Vi hann sätta upp köksluckorna och sätta dit knoppar. Det blev kanonfint!
På övervåningen satte jag upp gardinstänger och gardiner, nu måste vi se till att få till det sista på fönstren innan blombrädor, blommor och lampor kommer på plats.
Lena målade till tvbordet och soffbordet, så nu är allt snart klart i gästrummet. Fantastiskt kul:)
Bild 1: Köket innan renoveringen, allt välbehållet och bevarat från det glada 80-talet.
Bild 2: Köket efter renoveringen. Vita väggar, vitt tak, vitt golv, vita luckor, vit bröstpanel och rött "kakel".
Bild 3: Närbilden på knopparna vi valt till köksskåpen.


Det är väääääldigt lugnt på jobbet just nu! Synd att man inte hade några dagar semester att ta ut, för då hade man lugnt kunnat varit hemma. Snål som man är så vill man ju dock inte slösa sina dagar nu när man ska få bebis i december:)
Ikväll ska det tvättas, lika kul som alltid!
På fredag bär det av till Motala, vilket ska bli fantastiskt kul. Skoj att träffa hela familjen Johansson/Lindsten:)

Inga kommentarer: